Bag om eventet

Tag af sted fra kontoret, og hop i kanalen sammen med dine kollegaer

Nyt fredagsarrangement skal gøre det mere attraktivt for virksomheder at deltage i TrygFonden Christiansborg Rundt. ”Nu kan vi mødes om fredagen og slutte af med spisning og musik – jeg håber, at det giver flere virksomheder lyst til at være med,” lyder det fra Krüger A/S, der både er med som deltager og sponsor.

Tag af sted fra kontoret, og hop i kanalen sammen med dine kollegaer

Af Maja Lorentzen, kommunikationskonsulent i Dansk Svømmeunion. Foto: Jesper Westley

Som noget helt nyt i 2022 er TrygFonden Christiansborg Rundt udvidet og foregår over to dage. Nu starter årets svømmefest allerede fredag den 26. august om eftermiddagen. Det åbner op for helt nye muligheder i forhold til at gøre eventet mere tilgængeligt for virksomheder, der ønsker at tage af sted sammen.

Derfor er Dansk Svømmeunion og Krüger A/S gået sammen om at stable et fredagsarrangement på benene, der skal gøre det nemmere for virksomheder at se potentialet i at være med.

”Vi vil rigtig gerne åbne virksomhedernes øjne for, at medarbejdergrupper kan deltage, og at alle kan være med – ligesom mange virksomheder deltager i DHL-stafetten. I år er det fx muligt at tage samlet af sted fra kontoret fredag og være med om eftermiddagen eller aftenen,” siger Caroline Kleemann, der er projektleder for TrygFonden Christiansborg Rundt i Dansk Svømmeunion.

Miljøvirksomheden Krüger A/S er mangeårig sponsor af TrygFonden Christiansborg Rundt og møder hvert år talstærkt op til stafetten, som de i øvrigt lægger navn til. HR- og Kommunikationsdirektør Anne Abraham håber, at flere virksomheder får lyst til at være med.

”Nu er der mulighed for at slutte dagen af med et fælles spise- og musikarrangement. Det synes jeg bare giver en ekstra dimension, der gør, at man lige bliver hængende lidt længere. Man får delt oplevelsen med sine kollegaer på en ekstra god måde,” siger Anne Abraham og fortsætter:

”Der har været god tilslutning hidtil, men jeg håber, at der er endnu flere, der får øjnene op for det nu. Hvis man har været i tvivl, er det måske nemmere at tage beslutningen om at melde sig til. Jeg håber virkelig, det bliver en stor succes.”

Nye distancer, som alle kan være med til

Vælger man at deltage i fredagens arrangement, er der flere distancer at vælge imellem. Man kan naturligvis svømme den sædvanlige individuelle distance på 2000 m, og Krüger Stafetten (4x500 m) foregår både fredag og lørdag. Om fredagen er der dog også mulighed for at deltage i to helt nye distancer: 1000 m og ”TrygFonden Christiansborg Rundt by night”. Sidstnævnte foregår med selvlysende havtasker i solnedgangen.

”Vi forsøger os i år med to nye distancer - nemlig 1000 meteren, som forhåbentlig appellerer mere til deltageren, som synes, at 2000 meter svømning er lige i overkanten. Og med TrygFonden Christiansborg Rundt By Night ønsker vi at lyse kanalerne op og svømme i samlet flok som en social tur, der er med til at sætte fokus på det rene vand i havnen,” siger Caroline Kleemann, projektleder for TrygFonden Christiansborg Rundt i Dansk Svømmeunion.

Det er dog langtfra et krav, at alle deltagere skal være meget erfarne svømmere. Alle kan være med uanset alder, og hvor dygtig man er til at svømme. Det er en god idé at træne op til eventet ved at svømme med våddragt i åbent vand for at vænne sig til det, lyder det fra Dansk Svømmeunion:

”Deltagelsen er på eget ansvar, men vi har selvfølgelig kystlivreddere og samaritter stående klar på kanten samt frivillige overvågere langs hele ruten – sikkerheden er højt prioriteret, så alle kan føle sig trygge,” fortæller Caroline Kleemann.

Læs også: ”Det er ikke så svært, som du måske tror – alle kan være med,” siger vores deltager Inken.

”Det giver noget helt særligt til sammenholdet”

Hos Krüger A/S glæder de sig til at være med i den ekstra stafet, der foregår om fredagen:

”Vi kan rigtig godt lide den folkelige dimension af stafetten, fordi fx fire kolleger kan samles og gøre noget sammen. Vi har altid haft mange aktiviteter i vores organisation, der handler om styrke fællesskabet. Når arrangementet så foregår i Københavns rene kanaler, er det en ekstra dimension for os at få på,” siger Anne Abraham.

Læs også: Krüger A/S vil sætte fokus på vandets cyklus og samtidig fejre vores rene vand

Året før corona stillede Krüger A/S op med 14 hold til Krüger Stafetten, og i år forventer de at blive 20 hold. Alle medarbejderne glæder sig, og de har flere forskellige grunde til at være med:

”Nogle deltager for første gang og er lidt spændte på det og har en superfed oplevelse ved at gennemføre det. Nogle gør det, fordi de brænder for det sportslige. Nogle gør det, fordi det er at overskride en grænse, og så kommer de igennem det med støtte fra kollegaer. Og så er der nogle, der ikke selv hopper i vandet og er med for at heppe på deres kollegaer. Det giver noget helt særligt til sammenholdet,” siger Anne Abraham.

Hun ser meget frem til fredagens spise- og musikarrangement, der i højere grad inkluderer de medarbejdere, der tager med for at heppe på deres kollegaer:

”Der er lidt mere at komme efter for dem, der måske ikke har lyst til at hoppe i vandet og tager med for at heppe. Nu glæder vi os alle til fredagens fællesspisning og muligheden for at hygge os sammen der,” fortæller Anne Abraham.

Skal du og dine kollegaer være med til fredagsarrangementet?

Så skal I snart tilmelde jer, for der er snart udsolgt af pladser på fredagens distancer. Læs mere om distancerne, og tilmeld jer her.

Sådan monterer du din chip

25 august 2022

Har du aldrig svømmet med en chip før, eller trænger du til at få genopfrisket, hvordan den monteres? Så se med i videoen her.


Se mere