Hvilke distancer kan du deltage i?

SvømDanmark har den store fornøjelse, at kunne invitere dig til årets svømmefest med den helt unikke oplevelse at svømme rundt om Christiansborg.

Nedenfor kan du læse mere om vores forskellige distancer.

Beskrivelse:

Krüger Stafetten er for firmahold, familiehold, klubhold mv. bestående af fire svømmere, der hver skal svømme ca. 500 meter.

Krüger-stafetten er en sjov oplevelse, som samtidig markerer, at vandet i Københavns Havn er så rent, at man kan svømme i det. Der svømmes på samme rute som ved TrygFonden Christiansborg Rundt.

Første svømmer begynder ved Den sorte Diamant fra en flydende ponton i vandet. Anden svømmer ved Nationalbanken. Tredje svømmer ved Gammel Strand. Sidste svømmer starter cirka midt i Frederiksholm Kanal og slutter med opløb ved Den sorte Diamant. Der udlægges flydespærring i havnen, som deltagerne skal holde sig inden for.

Krav:

Stafetten er et gummiarmbånd, som svømmeren skal have om håndleddet, mens der svømmes. Båndet gives videre til næste svømmer i skiftet osv. Holdet er i mål, når sidste mand/kvinde på holdet er kommet over målstregen med armbåndet på.

Sidste svømmer på holdet, skal svømme med tidtagningschippen.

Beskrivelse:

REMA1000 meter distancen er for dig, som er nybegynder eller letøvet åbent vand svømmer, og som måske synes at hele turen rundt om borgen er en tand for meget.

Starten på distancen går fra Gammel Strand med målgang ved Den Sorte Diamant.

Deltagerne bliver afhentet af en bus sponsoreret af Edelskov Bus A/S fra Søren Kierkegaards Plads med forventet afgang 30 min., før starten på heatet går.

Krav:

Du skal være omklædt til dit svømmetøj/våddragt, inden du kører med bussen mod start.

Kåring:

Vi kårer de tre hurtigste på distancen for hvert køn, der svømmer om lørdagen. 

Der er ingen præmiereoverrækkelse for heatene, der svømmes om fredag, da fredag er kun motion svømning. Deltagerne får en tid og deltager medalje.

Beskrivelse:

2000 meter med flydende start svømmer den samme rute som 2000 meter. Forskellen er blot at du med den flydende start ikke deltager i et heat med en fast start tid med, men i et tidsinterval på 15 minutter – fx. kl.16.15-16.30 – hvor du helt selv vælger, hvornår du starter med at svømme inden for tidsintervallet.

Der vil altså ikke være en starter, som sætter dig i gang, men du bipper dig blot ind med din tidtagningschip lige inden, du hopper i vandet og starter din svømning. Når du kommer i mål, bipper du dig atter ind med din tidtagningschip, og din tid vil være registreret. Frivillige officials vil lige også tjekke dig ind, inden du starter og ud, når du kommer i mål – ligesom det er tilfældet på den traditionelle 2000 meter.

Beskrivelse:

2.000 meter distancen er den traditionelle svømmetur rundt om Christiansborg med start og mål ud for Den Sorte Diamant.

Vi sender cirka 65 deltagere afsted i hvert heat med 5 minutter mellem hver heatstart og heatene starter samlet med signal fra starteren.

En starter sætter heatet i gang.

Beskrivelse:

"Speedos Only" er et heat. Det er for dig, som er en "ægte viking", der tager turen rundt om Borgen i badedragt eller badebukser. 

Ved tilmelding, skal du bare vælge "Speedos Only" heat, som er om lørdagen.

Der kåres ingen vindere af heatet.

Krav:

Du skal svømmere i din almindelig badedragt eller badebukser. 

Beskrivelse:

Du kan vælge at stille op som elitesvømmer i de to eliteheats, som afvikles lørdag morgen. 

Når du stiller op som elitesvømmer i en af de to eliteheats, kæmper du med om 1., 2. og 3. pladsen for henholdsvis mænd og kvinder.

Hvis du deltager i de andre 2.000 meter heats - dog ikke med flydende start - kæmper om at blive den hurtigste i din aldersgruppe. Du kan ikke både vinde som elitesvømmer og for din aldersgruppe.

Se videoer fra de to eliteheats – damer og herrer – på vores Instagram-profil.

Krav:

For at deltage, skal du kunne gennemføre de 2.000 meter inden for en vejledende tidsgrænse på 30 minutter.

Beskrivelse:

TrygFonden Christiansborg Rundt By Night er et socialt event, hvor vi lyser vandet rundt om Christiansborg op med lys i vores havtasker og sammen danner et svømmende fakkeloptog gennem Københavns kanaler. Der svømmes IKKE  på tid og udleverede tidstagningschips fungerer udelukkende til sikkerhedsmæssige hensyn.

Der svømmes i grupper af maks. 100 deltagere, som sendes afsted i samlet flok. 

NB: Der opfordres til at svømme med svømmebriller med klart glas, da det er lettere at se igennem i mørket.

Krav:

Alle deltagere skal svømme med havtaske, og vil få udleveret en LED lygte, som skal lægges i havtasken, så den lyser op.

VIGTIG INFO: Du skal medbringe din egne havtaske, da ingen er til lånes. Det er også muligt at forudbestille en havtaske ved tilmelding eller købe en på dagen i infoteltet.

Bemærk, at du skal kunne svømme de 2.000 meter rundt om Christiansborg på maksimalt 70 minutter.

Kåringer:

Da det er en social tur, kåres ingen vindere af denne distance. Til gengæld hygger vi os både før, under og efter.

Beskrivelse:

10.000 meter er for dig, som er øvet åbent vand svømmer, og som elsker det lange seje træk og det lidt mere ekstreme, og som bare ikke kan få nok af at svømme rundt om Christiansborg.

Start og mål er ud for Den Sorte Diamant. Der bliver stillet forplejning (frugt, energibarer og lignende) til rådighed under svømningen. Hvis du har brug for en hjælper til at give dig forplejningen undervejs i din svømning, skal selv sørge for en hjælper. 

Det er IKKE et krav at have egen hjælper, men eventorganisationen kan ikke stille en hjælper til rådighed til hver deltager. Der vil dog være officials tilstede ved fodringsstationen, som kan hjælpe.

Krav:

For at deltage, skal du kunne gennemføre de 10.000 meter inden for en vejledende tidsgrænse på 4 timer og 30 minutter.

Af sikkerhedsmæssige hensyn og til opbevaring af GPS Tracker,  skal du svømme med havtaske.

VIGTIG INFO: Du skal medbringe din egne havtaske, da ingen er til lånes. Det er også muligt at forudbestille en havtaske ved tilmelding eller købe en på dagen i infoteltet.

Det er vigtigt, at du som udgangspunkt holder til højre hele vejen, da der er andre svømmere i vandet på 2.000 meter-distancen samtidig med. Der er begrænset antal pladser på 45 på denne distance.