Deltagelse under 15 år

Deltagelseskrav

Det er muligt for børn under 15 år at deltage i TrygFonden Christiansborg Rundt.

Det er muligt at svømme alene eller sammen med en voksen ledsager.

En deltager, som er 15 år eller yngre, skal:

  • Svømme i en våddragt
  • Svømme med en havtaske
  • Være en habil svømmer, der er tryg ved at svømme mindst 1000m uden pause i en pool

Det er ikke længere et krav, at man skal udfylde og returnere en samtykkeerklæring. I stedet skal man bekræfte deltagelse af barnet i løbet af tilmeldingsprocessen på Sportstiming. 

Deltagelse er på forældre og værges ansvar.

Tal med barnet om

Når man har deltagere under 15 år, som deltagere, er det vigtigt at have overvejet og snakket om situationer, som kan opstå, når man deltagere i et åbent vand arrangement med mange deltagere.

• Allerede inden man er klar til at svømme skal man igennem registrering og i opmarchbåsene, hvor man venter i sit heat indtil, det bliver ens starttid.

• Starten af heatet kan godt være forvirrende idet mange svømmere starter på samme tid og på begrænset plads. Det kan resultere i forvirring og en masse vandsprøjt. Her kan der med fordel startes bagefter størstedelen af heatet har startet eller yderst på startpontonen.

• Ofte bliver svømmerne overrasket over vandtemperaturen, som er koldere end indendørs bassintemperatur i ens normale svømmebassin. Inden startsignalet lyder, kan man hoppe i vandet og tilvende sig til den aktuelle vandtemperatur. Det anbefales at man som minimum har prøvet at svømme i åbent vand et par gange inden arrangementet, for at have oplevet temperaturforskellen og hvad en våddragt gør for ens bevægelighed og flydeevne.

• Sigtbarheden under vand er ligeledes begrænset i forhold til indendørs svømning og på størstedelen af ruten er det ikke muligt at se (eller røre) havbunden.

• Ligeledes forsvinder en del af det naturlige lys, når man svømmer under de mange broer, som omkranser Christiansborg. Især til Swim By Night kan det blive mørkt og utryg inde i lange tunneller.

• Hvis man bliver utryg, kan man altid tilkalde hjælp og holde pause ved livredderne og overvågerne der findes langs ruten. Disse er letgenkendelige iført neon-veste eller livredderuniform. Hvis man ikke umiddelbart kan se én opvåger/livredder, kan det være de er lokaliseret bag ved svømmere. Ræk i arm i vejret og tilkald hjælp, så vil der være personer til stede indenfor kort tid.

• Når man har afsluttet sin svømmetur, sker der en masse ting i finish-området. Man får afmonteret sin deltagerchip, modtager sin gennemførsels medalje, får udleveret snack/frugt/vand og får udleveret sin pose med opbevaret tøj inden man forlade finish-området og igen samles ude på pladsen.

Vi håber overstående er med til at forbedre din oplevelser og dit barns oplevelse af, at deltage i TrygFonden Christiansborg Rundt.