Ruten om Christiansborg

Ruten om Christiansborg

Den smukke rute rundt om Christiansborg er 2.000 m lang. Alle distancer svømmer langs den samme rute.

Du må svømme lige den stilart, du vil, og der er er plads både til dig, som vil give dig god tid til at nyde det eller dig som gerne vil ræse afsted.

Turen rundt om Borgen starter og slutter ved Den sorte Diamant på en flydende ponton i vandet ud for Søren Kierkegaards Plads.

Alle svømmere starter fra vandet ud for flydepontonen. Der svømmes altid mod uret rundt, og derfor går den første del af turen op forbi den Sorte Diamant, hvorefter man svømmer under Knippelsbro og ind i kanalerne forbi Nationalbanken, under Børs broen og Holmens Bro, hvor man passerer Børsen og Christiansborg Slot. 

Turen går herfra videre til Højbro, forbi Agnete og Havmanden (to undervandsfigurer) og videre til Gammel Strand og til Stormbroen.

Herfra fortsætter turen op ad Frederiksholms Kanal, under Marmorbroen, Prinsens Bro og forbi BLOX. Når man har passeret Christians Brygge er der cirka 200 meter til mål, hvor man svømmer langs med tilskuerpladserne på Søren Kierkegaards Plads - hvis der er kræfter tilbage, kan man her sætte tempoet lidt op.

Målgangen for alle distancer er ved Den Sorte Diamant.

Når du kommer i mål skal du op ad en trappe på flydepontonen, hvor din chip bliver registreret og frivillige hjælpere hjælper dig på benene og også manuelt registrerer, at du er kommet godt i mål. 

Øvrige distancer - REMA 1000-meter, Krüger Stafetten og 10.000-meter:

REMA 1000-meter distancen start fra Gammel Strand.

I Krüger Stafetten, begynder den første svømmer ved Den sorte Diamant fra en flydende ponton i vandet. Anden svømmer ved Nationalbanken. Tredje svømmer ved Gammel Strand. Sidste svømmer starter cirka midt i Frederiksholm Kanal og slutter med opløb ved Den sorte Diamant. Der udlægges flydespærring i havnen, som deltagerne skal holde sig inden for.

Deltagerne i den 10.000-meter distance, svømme om Christiansborg 5 gange.

Ruteoversigt

På kortet, kan du zoome ind på ruten og se billeder ved at klikke på ikonerne langs ruten.