Ruten om Christiansborg

Ruten rundt om Christiansborg

Den smukke rute rundt om Christiansborg er 2.000 m lang. Alle svømmer langs den samme rute uanset distance.

Du må svømme lige den stilart, du vil, og der er både plads til dig, som vil give dig god tid til at nyde det og dig, som gerne vil ræse afsted.

Læs mere om sikkerhed langs ruten her.

Der svømmes altid mod uret rundt:

  • Den første del af ruten går op forbi den Sorte Diamant, hvorefter man svømmer under Knippelsbro og ind i kanalerne forbi Nationalbanken, under Børsbroen og Holmens Bro, hvor man passerer Børsen og Christiansborg Slot. 
  • Turen går herfra videre til Højbro Plads, forbi Agnete og Havmanden (to undervandsfigurer) og videre til Gammel Strand og til Stormbroen.
  • Herfra fortsætter turen op ad Frederiksholms Kanal, under Marmorbroen, Prinsens Bro og forbi BLOX.
  • Når man har passeret Christians Brygge, er der cirka 200 meter til mål, hvor man svømmer langs med tilskuerpladserne på Søren Kierkegaards Plads. Hvis der er kræfter tilbage, kan man her sætte tempoet lidt op.

På kortet kan du zoome ind på ruten og se billeder ved at klikke på ikonerne langs ruten.

Start og mål

Turen rundt om Borgen starter og slutter ved Den sorte Diamant på en flydende ponton i vandet ud for Søren Kierkegaards Plads.

Startstedet er forskelligt fra distance til distance. 2.000 m og 10.000 m-svømmerne starter ved Den Sorte Diamant. 1.000 m-svømmerne starter ved Gammel Strand.

Ved Krüger Stafetten har hver svømmer på stafetten sit eget startsted:

  1. svømmer: fra Den Sorte Diamant til Nationalbanken.
  2. svømmer: fra Nationalbanken til Gammel Strand Metro.
  3. svømmer: fra Gammel Strand Metro til Prinsens Bro.
  4. svømmer: fra Prinsens bro til mål ved Den Sorte Diamant.

Læs mere om Krüger Stafetten her.

Målgangen for alle distancer er ved Den Sorte Diamant. Når du kommer i mål, skal du op ad en trappe på flydepontonen, hvor din chip bliver registreret og frivillige hjælper dig på benene. Der vil også være en manuel registrering af, at du er kommet godt i mål.