Mød vores deltagere

”Det er ikke så svært, som du måske tror – alle kan være med”

I år er det femte gang, at Inken Frellesen svømmer turen rundt om Christiansborg. Hun glæder sig og krydser fingre for godt vejr og godt helbred, så hun kan nå sit mål.

”Det er ikke så svært, som du måske tror – alle kan være med”

Af Maja Lorentzen, kommunikationskonsulent i SvømDanmark. Foto: Privat

I Inken Frellesens kalender er der et stort kryds på datoen for TrygFonden Christiansborg Rundt. I år er det femte gang, at den 60-årige havsvømmer deltager, og hun kan næsten ikke vente.

”Jeg synes, det er et helt fantastisk arrangement. Der er altid god stemning, og alle kan være med – både unge og gamle, tykke og tynde. Og så er det helt unikt, at man kan svømme på den måde i en storby,” forklarer Inken.

Det er på trods af, at hun har været uheldig de sidste fire år – hendes svømmeture rundt om Borgen har nemlig budt på både helbredsproblemer og uvejr. Men det slår ikke skår i forventningens glæde.

”Det er jo ikke eventets skyld, det er bare uheldigt. Jeg glæder mig meget til at være med igen,” siger Inken.

Overvejer du, om du skal svømme i Københavns kanaler? Se de forskellige distancer her.

Startede sent med havsvømning

I dag er Inken Frellesen en erfaren havsvømmer, men det er ikke, fordi hun har svømmet i mange år. Det hele startede for otte år siden.

”Jeg er kommet ret sent i gang og kunne slet ikke crawle i starten – det har taget mig nogle år at lære,” siger hun.

Det er en evne, hun er meget glad for at have i dag.

”Havsvømning er min store passion. Det er nærmest meditativt, synes jeg. De steder, hvor jeg svømmer, er der masser af plads. Du kan se fiskestimer og krabber, der kan være blikstille eller bølger, og sollyset er altid forskelligt – så det er aldrig den samme oplevelse,” forklarer Inken og fortsætter:

”Det er aldrig kedeligt. Jeg har det godt bagefter, og jeg bliver så glad af at havsvømme.”

Vil du også i gang med at havsvømme? Find en klub med åbent vand-svømning eller et svømmefællesskab nær dig på www.openwater.dk

Deltager på trods af modstand og modstrøm

Inken Frellesen har de sidste fire år deltaget i TrygFonden Christiansborg Rundt – men det har langt fra været en succes hvert år.

”Det første år var turen helt forfærdelig. Jeg fik et anstrengelsesudløst astmaanfald, imens jeg var i vandet. Jeg kunne ikke rigtig få luft og måtte holde pause ved hvert tiende svømmetag, så det tog mig virkelig lang tid. Jeg gennemførte, selvom jeg nok burde være stoppet. Året efter havde jeg en astmaspray med, men jeg fik ikke astma. Alligevel havde jeg svært ved at klare turen. Det viste sig så, at jeg havde helvedesild,” fortæller hun og fortsætter:

”Det tredje år, jeg var med, havde jeg haft migræne dagen inden, og der gik turen rundt OK. Året efter var i 2021, og der var sådan et frygteligt vejr. Jeg havde ikke helbredsproblemer, men der var meget modstrøm, så det var tungt at svømme turen. Jeg håber bare, at vejret bliver godt i år, og at jeg ikke fejler noget.”

Læs også: Rita tager Morten med på slæb rundt om Borgen i en oppustelig kajak

På trods af modstanden – og modstrømmen − deltager Inken år efter år og glæder sig meget til at være med for femte gang lørdag den 27. august 2022. Hun har gået til svømmeundervisning i vinters for at blive hurtig og træner nu 3-4 gange om ugen i åbent vand, så hun forhåbentlig kan nå sit mål.

”Mit mål er helt klart at klare ruten på under en time den her gang. Så er jeg meget glad. Det burde være muligt, hvis der er fint vejr, og hvis jeg ikke fejler noget,” siger Inken.

Læs mere om forskellige træningsmuligheder her.

Den første gang er grænseoverskridende

Inken oplever, at det kan være noget af en overvindelse at deltage i TrygFonden Christiansborg Rundt for første gang, og at det er noget ganske andet end andre motionsbegivenheder.

”Jeg har løbet en del og har deltaget i mange halvmaratons. Det synes jeg ikke er noget særligt. Men da jeg skulle deltage i TrygFonden Christiansborg Rundt første gang, var jeg virkelig nervøs. Det var grænseoverskridende at stille sig op og hoppe i kanalen første gang. Jeg var virkelig ude af min comfort zone, før. Jeg var nervøs for, om jeg kunne finde rundt, om jeg blev mast af de andre svømmere, eller om jeg blev stresset eller forvirret.”

Alligevel opfordrer hun ofte andre svømmere til at deltage – også selvom det er første gang.

”Det er ikke så svært, som du måske tror, og alle kan være med. Man behøver heller ikke at crawle hele vejen, man kan sagtens svømme brystsvømning indimellem. Bare gør det – nyd turen, og tag det som en oplevelse,” siger Inken.

Overvejer du at deltage? Få svar på de mest almindelige spørgsmål her. Men inden du hopper i vandet, vil Inken give dig et vigtigt råd med på vejen:

”Få dig en ordentlig våddragt og et par ordentlige svømmebriller – og træn dig i at svømme med udstyret i åbent vand før dagen for eventet. Det kan også være en god idé med ørepropper for at undgå at blive søsyg.”

Skal du være med til at svømme rundt om Borgen?

Se priserne, og tilmeld dig årets svømmefest her. Tilmeldingen for TrygFonden Christiansborg Rundt 2023 åbner i slutningen af august.

De knokler dagen lang og bidrager altid med højt humør og gå-på-mod!

18 januar 2023

Glostrups Venner er, ligesom mange af de øvrige frivillige, en fast del af gruppen med kernefrivillige til TrygFonden Christiansborg Rundt som en del af opbygnings- og nedtagningsholdet. De har været med siden begyndelsen i 2006 og udover arbejdskraft bidrager de altid med højt humør og gå-på-mod!

Mød Lars...

27 december 2022

Over 1 km. kabler, 200 m kabelbroer, 3 hovedtavler og 10 fordelingstavler til telte er blot noget af det materiel kernefrivillig, Lars Tang Veje, lægger ud for at forsyne TrygFonden Christiansborg Rundt med strøm.

"Vi møder altid glade deltagere, som glæder sig til at hoppe i kanalen. Det er sjældent, vi ser sure miner – selv ikke når det øser ned!"

11 december 2022

Lone Lagerbon og Pia Husted er damerne bag registreringsteamet.De styrer registreringsteltet med hård hånd, skarpt overblik og effektivitet og så har de fuldstændig styr på, hvordan borde, bænke, kasser med t-shirts og kuverter skal stå i teltet, så alt glider så glat som muligt, når alle deltagere møder ind for at registrere sig.


Se mere