Hvilke distancer kan du deltage i?

SvømDanmark har den store fornøjelse, at kunne invitere dig til årets svømmefest med den helt unikke oplevelse at svømme rundt om Christiansborg.

Se et kort over ruten her!

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige distancer, som du kan deltage i i TrygFonden Christiansborg Rundt. 

Du tilmelder dig alle distancer ved at trykke på den blå tilmeldingsknap!

Beskrivelse:

Krüger Stafetten er for firmahold, familiehold, klubhold mv. bestående af fire svømmere, der hver skal svømme ca. 500 meter.

Krüger-stafetten er en sjov oplevelse, som samtidig markerer, at vandet i Københavns Havn er så rent, at man kan svømme i det. Der svømmes på samme rute som ved TrygFonden Christiansborg Rundt.

Første svømmer begynder ved Den sorte Diamant fra en flydende ponton i vandet. Anden svømmer ved Nationalbanken. Tredje svømmer ved Gammel Strand. Sidste svømmer starter cirka midt i Frederiksholm Kanal og slutter med opløb ved Den sorte Diamant. Der udlægges flydespærring i havnen, som deltagerne skal holde sig inden for.

Hvornår:

Krüger Stafetten afvikles både fredag aften 25. august og lørdag over middag 26. august. 

Krav:

Stafetten er et gummiarmbånd, som svømmeren skal have om håndleddet, mens der svømmes. Båndet gives videre til næste svømmer i skiftet osv. Holdet er i mål, når sidste mand/kvinde på holdet er kommet over målstregen med armbåndet på.

Sidste svømmer på holdet, skal svømme med tidtagningschippen.

Kåring:

Vi kårer de tre hurtigste hold.

Beskrivelse:

2000 meter distancen er den traditionelle svømmetur rundt om Christiansborg med start og mål ud for Den Sorte Diamant. Du kan vælge at stille op som elitesvømmer i de to eliteheats, som afvikles lørdag morgen, eller du kan stille op som motionist i et af de mange motionsheats. Vi sender cirka 65 deltagere afsted i hvert heat med 5 minutter mellem hver heatstart og heatene starter samlet med signal fra starteren.

Hvornår:

Lørdag 26. august kl.09.00-15.30.

Kåring:

Når du stiller op som elitesvømmer kæmper du med om 1., 2. og 3. pladsen for henholdsvis mænd og kvinder, mens du som motionist kæmper om at blive den hurtigste i din aldersgruppe.

Vær OBS på, at du ikke både kan vinde som elitesvømmer og for din aldersgruppe.Du kan ikke både vinde som elitesvømmer og for din aldersgruppe.

Beskrivelse:

2000 meter med flydende start er det samme som 2000 meter i heats. Forskellen er blot at du med den flydende start ikke deltager i et heat med en fast start, men i et tidsinterval på 15 minutter – fx kl.16.15-16.30 – hvor du helt selv vælger, hvornår du starter med at svømme inden for tidsintervallet.

Der vil altså ikke være en starter, som sætter dig i gang, men du bipper dig blot ind med din tidtagningschip lige inden, du hopper i vandet og starter din svømning. Når du kommer i mål, bipper du dig atter ind med din tidtagningschip, og din tid vil være registreret. Frivillige officials vil lige også tjekke dig ind, inden du starter og ud, når du kommer i mål – ligesom det er tilfældet på den traditionelle 2000 meter.

Hvornår:

Fredag 25. august kl.17.00-18.00 (med flydende start)

Kåring:

Deltagere på 2000 meter med flydende start, konkurrerer mod de øvrige motionister, som deltager på den traditionelle 2000 meter distance om lørdagen. Dvs., at der er en samlet resultatliste for 2000 meter individuel traditionel og med flydende start.

Som motionist kæmper om at blive den hurtigste i din aldersgruppe. Vær OBS på, at du ikke både kan vinde som elitesvømmer og for din aldersgruppe.

Beskrivelse:

TrygFonden Christiansborg Rundt By Night er et socialt event, hvor vi lyser vandet rundt om Christiansborg op med lys i vores havtasker og sammen danner et svømmende fakkeloptog gennem Københavns kanaler. Der svømmes IKKE  på tid og udleverede tidstagningschips fungerer udelukkende til sikkerhedsmæssige hensyn.
Der svømmes i grupper af maks. 100 deltagere, som sendes afsted i samlet flok. 

NB: Der opfordres til at svømme med svømmebriller med klart glas, da det er lettere at se igennem i mørket.

Hvornår:

Fredag 25. august kl. 20.00-20.35.

Krav:

Alle deltagere skal svømme med havtaske, og vil få udleveret en LED lygte, som skal lægges i havtasken, så den lyser op.

Bemærk, at du skal kunne svømme de 2000 meter rundt om Christiansborg på maksimalt 70 minutter.

Kåringer:

Da det er en social tur, kåres ingen vindere af denne distance. Tilgengæld hygger vi os både før, under og efter.

Beskrivelse:

REMA1000 meter distancen er for dig, som er nybegynder eller letøvet åbent vand svømmer, og som måske synes at hele turen rundt om borgen er en tand for meget.

Starten på distancen går fra Gammel Strand med målgang ved Den Sorte Diamant.

Deltagerne bliver afhentet af en bus sponsoreret af Edelskov Bus A/S fra Søren Kierkegaards Plads med forventet afgang 30 min., før starten på heatet går.

Hvornår:

Fredag 25. august kl. 18.45-19.15.

Krav:

Du skal være omklædt til dit svømmetøj/våddragt, inden du kører med bussen mod start.

Kåring:

Vi kårer de tre hurtigste på distancen for hvert køn.

Hvis du ønsker at komme på venteliste til distancen, send da en e-mail til ck@svoem.dk 

Beskrivelse:

10.000 meter er for dig, som er øvet åbent vand svømmer, og som elsker det lange seje træk og det lidt mere ekstreme, og som bare ikke kan få nok af at svømme rundt om Christiansborg.

Start og mål er ud for Den Sorte Diamant. Der bliver stillet forplejning (frugt, energibarer og lignende) til rådighed under svømningen. Hvis du har brug for en hjælper til at give dig forplejningen undervejs i din svømning, skal selv sørge for en hjælper. 

Det er IKKE et krav at have egen hjælper, men eventorganisationen kan ikke stille en hjælper til rådighed til hver deltager. Der vil dog være officials tilstede ved fodringsstationen, som kan hjælpe.

Hvornår:

Lørdag 26. august kl. 09.45.

Krav:

For at deltage, skal du kunne gennemføre de 10.000 meter inden for en vejledende tidsgrænse på 4 timer og 30 minutter.
Af sikkerhedsmæssige hensyn og til opbevaring af GPS Tracker,  skal du svømme med havtaske. Du kan medbringe din egen havtaske eller låne en i registreringsteltet. Det er vigtigt, at du som udgangspunkt holder til højre hele vejen, da der er andre svømmere i vandet på 2000 meter distancen samtidig med. Der er begrænset antal pladser på 45 på denne distance.

Kåring:

Vi kårer de tre hurtigste på distancen for hvert køn.

Speedos only er både en kategori og et heat. Det er for dig, som er en "ægte viking", der tager turen rundt om Borgen i badedragt eller badebukser. 

Du kan vælge at tilmelde dig Speedos only heatet lørdag den 26. august Heat 33, kl. 12:40 eller blot vælge at krydse af i Speedos only kategorien, når du tilmelder dig et andet vilkårligt heat. 

Vi kårer en vinder for henholdsvis herrer og damer i Speedos only kategorien.