Hvilke distancer kan du deltage i?

Dansk Svømmeunion har den store fornøjelse, at kunne invitere dig til årets svømmefest med den helt unikke oplevelse at svømme rundt om Christiansborg.

Se et kort over ruten her!

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige distancer, som du kan deltage i i TrygFonden Christiansborg Rundt. 

Du tilmelder dig alle distancer ved at trykke på den blå tilmeldingsknap!

Afvikles fredag den 26. august kl.17.30-17.45 og lørdag den 27. august kl.13.20-13.40

Krüger Stafetten er for firmahold, familiehold, klubhold mv. bestående af fire svømmere, der hver skal svømme ca. 500 meter.

Krüger-stafetten er en sjov oplevelse, som samtidig markerer, at vandet i Københavns Havn er så rent, at man kan svømme i det. Der svømmes på samme rute som ved TrygFonden Christiansborg Rundt.

Første svømmer begynder ved Den sorte Diamant fra en flydende ponton i vandet. Anden svømmer ved Nationalbanken. Tredje svømmer ved Gammel Strand. Sidste svømmer starter cirka midt i Frederiksholm Kanal og slutter med opløb ved Den sorte Diamant. Der udlægges flydespærring i havnen, som deltagerne skal holde sig inden for.

Stafetten er et gummiarmbånd, som svømmeren skal have om håndleddet, mens der svømmes. Båndet gives videre til næste svømmer i skiftet osv. Holdet er i mål, når sidste mand/kvinde på holdet er kommet over målstregen med armbåndet på.

Vi kårer de tre hurtigste hold.

Afvikles lørdag den 27. august kl.10.00-13.20 og kl.14.10-16.30

2000 meter distancen er den traditionelle svømmetur rundt om Christiansborg med start og mål ud for Den Sorte Diamant. Du kan vælge at stille op som elitesvømmer i de to eliteheats, som afvikles lørdag morgen, eller du kan stille op som motionist i et af de mange motionsheats, som afvikles fra klokken 10.00 om lørdagen. Vi sender cirka 65 deltagere afsted i hvert heat med 5 minutter mellem hver heatstart og heatene starter samlet med signal fra starteren.
Når du stiller op som elitesvømmer kæmper du med om 1., 2. og 3. pladsen for henholdsvis mænd og kvinder, mens du som motionist kæmper om at blive den hurtigste i din aldersgruppe. Du kan ikke både vinde som elitesvømmer og for din aldersgruppe.

Afvikles fredag den 26. august kl.16.15-17.00

2000 meter med flydende start er det samme som 2000 meter i heats. Forskellen er blot at du med den flydende start ikke deltager i et heat med en fast start, men i et tidsinterval på 15 minutter – fx kl.16.15-16.30 – hvor du helt selv vælger, hvornår du starter med at svømme inden for tidsintervallet. Der vil altså ikke være en starter, som sætter dig i gang, men du bipper dig blot ind med din tidtagningschip lige inden, du hopper i vandet og starter din svømning. Når du kommer i mål, bipper du dig atter ind med din tidtagningschip, og din tid vil være registreret. Frivillige officials vil lige også tjekke dig ind, inden du starter og ud, når du kommer i mål – ligesom det er tilfældet på den traditionelle 2000 meter.

Deltagere på 2000 meter med flydende start, konkurrerer mod de øvrige motionister, som deltager på den traditionelle 2000 meter distance om lørdagen. Dvs., at der er en samlet resultatliste for 2000 meter individuel traditionel og med flydende start.

Afvikles fredag den 26. august 2022 kl. 20.30-20.50

I TrygFonden Christiansborg Rundt By Night svømmes der i grupper af maks. 100 deltagere, som sendes afsted i samlet flok. Det er en social tur, hvor vi lyser vandet rundt om Christiansborg op med lys i vores havtasker og sammen danner et svømmende fakkeloptog gennem Københavns kanaler.

Der er plads til i alt 300 deltagere i alt fordelt over tre heats med 100 deltagere i hver heat. Første heat sendes afsted kl. 20.30, næste heat kl.20.40 og sidste heat kl.20.50. Alle deltagere skal svømme med havtaske, og vil få udleveret en LED lygte, som skal lægges i havtasken, så den lyser op, og vi sammen danner et svømmende ”fakkeloptog” gennem København. Der svømmes i samlet flok per heat, og der vil blive lagt små stop ind undervejs.

Bemærk, at du skal kunne svømme de 2000 meter rundt om Christiansborg på maksimalt 70 minutter.

Da det er en social tur, kåres ingen vindere af denne distance. Tilgengæld hygger vi os både før, under og efter.

Afvikles fredag den 26. august kl. 18.30-19.05

1000 meter distancen er for dig, som er nybegynder eller letøvet åbent vand svømmer, og som måske synes at hele turen rundt om borgen er en tand for meget. Starten på distancen går fra Gammel Strand med målgang ved Den Sorte Diamant. Deltagere bliver afhentet af en bus fra Søren Kierkegaards Plads med forventet afgang 30 min., før starten på heatet går. Du skal være omklædt til dit svømmetøj, inden du kører med bussen mod start.

Vi kårer de tre hurtigste på distancen for hvert køn.

Afvikles lørdag den 27. august kl.09.45

10000 meter er for dig, som er øvet åbent vand svømmer, og som elsker det lange seje træk og det lidt mere ekstreme, og som bare ikke kan få nok af at svømme rundt om Christiansborg.

Start og mål er ud for Den Sorte Diamant. Der bliver stillet forplejning (frugt og lignende) til rådighed under svømningen, men du skal selv sørge for en hjælper til at give dig forplejningen. Af sikkerhedsmæssige hensyn og så officials kan tælle de 5 runder, skal du svømme med udleveret nummereret havtaske. Det er vigtigt, at du holder til højre hele vejen, da der også er andre svømmere i vandet på 2000 meter distancen samtidig med. Der er begrænset antal pladser på 30 på denne distance.

Vi kårer de tre hurtigste på distancen for hvert køn.