Pressemeddelelse

3.700 svømmere fylder Københavns kanaler over 2 dage

Denne weekend vil tusindvis af svømmere hoppe i kanalen – og fredag aften lyser vi København op med selvlysende havtasker i tusmørket.

3.700 svømmere fylder Københavns kanaler over 2 dage

Af Maja Lorentzen, kommunikationskonsulent

Med det største deltagerantal siden corona-pandemien er SvømDanmark denne weekend klar til at byde mere end 3.700 svømmere velkommen til Danmarks største åbent vand-svømmeevent: TrygFonden Christiansborg Rundt.

”Vi er meget glade for, at så mange har valgt at tilmelde sig TrygFonden Christiansborg Rundt. Det viser, at vi er godt på vej tilbage efter corona, og at danskerne stadig er vilde med at svømme i åbent vand,” siger Allan Nyhus, direktør for SvømDanmark, og fortsætter:

”Samtidigt kan vi se, at omkring 20 % af deltagerne er fra udlandet. Vi er stolte over, at vores event er med til at sætte Danmark på verdenskortet i forhold til åbent vand-svømning.”

Fredag aften skydes svømmefesten i gang kl. 19.50 med en åbningstale af Mia Nyegaard, kultur- og fritidsborgmester i København.

Distance til nybegyndere er særligt populær

Hele svømmeruten rundt om Christiansborg er 2.000 m lang. Sidste år introducerede SvømDanmark to nye distancer til TrygFonden Christiansborg Rundt – nemlig 1.000 m og 10.000 m.

Ligesom sidste år blev pladserne til 10.000 m-distancen revet væk. Men som noget nyt i år er der også næsten udsolgt af pladser på REMA 1.000-meteren, som distancen hedder.

”Vi ser det som et udtryk for, at flere og flere får øjnene op for åbent vand-svømning. 2.000 m kan være en stor mundfuld for nye åbent vand-svømmere. Netop derfor er REMA 1.000-meteren ideel, hvis man gerne vil være med til eventet, men ikke føler sig klar til 2.000 m,” forklarer Allan Nyhus, direktør for SvømDanmark.

Fredag aften vil 400 svømmere lyse kanalerne op i alle regnbuens farver med selvlysende havtasker.

Svømmerne lyser kanalerne op i alle regnbuens farver i tusmørket

Fredag aften vil være et helt særligt syn i vente for tilskuerne til TrygFonden Christiansborg Rundt. Omkring 400 svømmere sendes af sted i tusmørket, og hver svømmer er udstyret med en selvlysende havtaske.

”Sidste år var det et helt spektakulært syn, da deltagerne svømmede gennem kanalerne med deres selvlysende havtasker. Og vi fik rigtig god respons fra dem efterfølgende. Det er en social svømmetur uden fokus på, hvem der kommer først. Derfor oplevede mange af deltagerne det som en hyggelig og unik oplevelse,” siger Allan Nyhus, direktør i SvømDanmark.

Konceptet hedder TrygFonden Christiansborg Rundt by night og vil finde sted fra kl. 20.00-21.30.

En svømme-stafet – blandt andre for virksomheder

SvømDanmark og miljøvirksomheden Krüger Veolia A/S gået sammen om at stable et fredagsarrangement på benene, der skal gøre det nemmere for virksomheder at se potentialet i at være med. Man kan nemlig stille op i Krüger Stafetten som et hold af fire personer, hvor der svømmes 500 m hver.

”Vi vil rigtig gerne åbne virksomhedernes øjne for, at medarbejdergrupper kan deltage, og at alle kan være med – ligesom mange virksomheder deltager i DHL-stafetten. Det er muligt at tage samlet af sted fra kontoret fredag og være med om eftermiddagen eller aftenen,” siger Allan Nyhus, direktør i SvømDanmark.

Fredag aften på eventpladsen vil der være både mad og levende musik i form af en jazztrio. På den måde kan fx grupper af kollegaer mødes efter deltagelsen og spise sammen.

Kort om TrygFonden Christiansborg Rundt

  • Danmarks største motionssvømmeevent i åbent vand.
  • Har fundet sted næsten hvert år siden 2006.
  • Distancer på 1.000, 2.000 og 10.000 m samt Krüger Stafetten på 4x500 m.
  • Mere end 150 frivillige hjælper til med fx registrering, tidtagning, logistik, speak under eventet og meget andet.
  • Mia Nyegaard, Københavns kultur- og fritidsborgmester, holder åbningstale fredag kl. 19.50.
  • Pia Johansen, SvømDanmarks formand, holder åbningstale lørdag kl. 9.50.
  • Ida Auken, tidl. miljøminister, holder en tale og skyder Krüger Stafetten i gang lørdag kl. 13.15.

Ved pressehenvendelser kontakt da:

Presse- og kommunikationskonsulent Maja Lorentzen (M: 2056 7281 / E: mkl@svoem.dk)

Sådan køber du årets plakat

15 februar 2024

Skal årets plakat pynte hjemme hos dig? Her kan du finde ud af, hvordan du tilføjer den til din tilmelding i Sportstiming.


Se mere