Mød vores deltagere

Rita tager Morten med rundt om Borgen

TrygFonden Christiansborg Rundt rummer alle slags deltagere og vi elsker, når I deler jeres deltagerhistorier med os. Senest har Rita Hauge og Morten Basse sagt ja til at dele deres fantastiske historie med os og med jer.

Rita tager Morten med rundt om Borgen

Af Caroline Kleemann, udviklingskonsulent i SvømDanmark. Foto: Privat

Da Rita for 4 år siden mødte Morten, blev han ”slæbt” rundt i hele Danmark for at følge hende deltage i åbent vand events – blandt andet Limfjordskrydseren og TrygFonden Christiansborg Rundt. Efter at have stået som tilskuer på kanten, mente Morten (som gammel sportsmand), at han da helt klart også ville kunne svømme TrygFonden Christiansborg Rundt.

Skal du også være med til svømme rundt om Borgen? Tilmeld dig lige her.

Sammen brugte Rita og Morten det efterfølgende år til at få teknikken og formen pudset lidt af, og i 2019 deltog og gennemførte Morten for første gange TrygFonden Christiansborg Rundt – endda i meget fin stil i en tid på 57 minutter.

Det bedste ud af livet

Morten og Rita havde også tilmeldt sig TrygFonden Christiansborg Rundt i 2020, og hvis ikke pandemien havde sat en stopper for det, så havde Mortens diagnose i juni 2020 gjort det. Han fik konstateret en tumor nær hjernestammen, som han var tæt på at dø af i oktober 2021.

Af uforklarlige årsager lever Morten stadig, men vil resten af hans liv være hjerneskadet og kommer ikke til at svømme mere, men han har alligevel fået det fysisk bedre.

Morten og Rita giver dog ikke op så let – de skal have det bedste ud af livet – og derfor vil Rita i år forsøge at svømme rundt om Christiansborg med Morten på slæb i en oppustelig kajak, som de kan låne af TeamTvilling.

Bare fordi Morten ikke selv kan svømme, skal han nemlig ikke gå glip af endnu en tur rundt om Borgen.

Med hjælp fra venner og bekendte håber de på at lykkes med deres mission, så de begge endnu en gang kan være med til årets svømmefest. Det kalder vi dedikation og ikke mindst kærlighed!

Tak til Rita og Morten for at dele deres fantastiske historie – giv dem lige et kæmpe LIKE med på vejen og masser af hep til deres fælles tur rundt om Christiansborg i 2022!

Sådan køber du årets plakat

15 februar 2024

Skal årets plakat pynte hjemme hos dig? Her kan du finde ud af, hvordan du tilføjer den til din tilmelding i Sportstiming.


Se mere