2000 meter rundt om Christiansborg

2000 meter rundt om Christiansborg

Den smukke rute rundt om Christiansborg er 2.000 m lang.
Du må svømme lige den stilart, du vil, og der er er plads både til dig, som vil give dig god tid til at nyde det eller dig som gerne vil ræse afsted.

Ruten

Turen rundt om Borgen starter og slutter ved Den sorte Diamant på en flydende ponton i vandet ud for Søren Kierkegaards Plads. Alle svømmere starter fra vandet ud for flydepontonen, hvor en starter med horn sender alle 65 deltagere per heat afsted i samlet flok. Der svømmes altid mod uret rundt, og derfor går den første del af turen op forbi den Sorte Diamant, hvorefter man svømmer under Knippelsbro og ind i kanalerne forbi Nationalbanken, under Børs broen og Holmens Bro, hvor man passerer Børsen og Christiansborg Slot. 

Turen går herfra videre til Højbro, forbi Agnete og Havmanden (to undervandsfigurer) og videre til Gammel Strand og til Stormbroen. Herfra fortsætter turen op ad Frederiksholms Kanal, under Marmorbroen, Prinsens Bro og forbi BLOX. Når man har passeret Christians Brygge er der cirka 200 meter til mål, hvor man svømmer langs med tilskuerpladserne på Søren Kierkegaards Plads - hvis der er kræfter tilbage, kan man her sætte tempoet lidt op.

Når du kommer i mål skal du op ad en trappe på flydepontonen, hvor din chip bliver registreret og frivillige hjælpere hjælper dig på benene og også manuelt registrerer, at du er kommet godt i mål. 

På kortet nedenfor, kan du zoome ind på ruten og se billeder ved at klikke på ikonerne langs ruten.

Se et kort over ruten her!