På dagen...

Det kan være en god ide på forhånd at orientere sig om, hvor man registrerer sig på eventpladsen, hvor du kan klæde om, opbevarer din bagage og hvad der generelt er værd at vide om regler og sikkerhed, så du er helt klar til de 2 kilometer svømning. Læs derfor nærmere i to nedenstående informationsbokse.Registrering
Registrering
Find desuden information om omklædning, bagage og start og slutning på svømmeruten

Læs mere   


Registrering
Når du ankommer til pladsen ved Den Sorte Diamant, skal du hente din konvolut med badehat, chip og info seddel i registreringsteltet. Du finder registreringsteltet lige ved indgangen til pladsen. Se eventuelt oversigten over eventpladsen, som sendes til deltagerne cirka 5 dage før eventen.

Omklædning   
Der vil være begrænsede omklædningsfaciliteter i nærheden af startområdet med et omkædningstelt til herrer og et til damer. Hvis muligt, anbefaler vi, at du skifter hjemmefra. Skiftetøj lægges i en plastikpose, som opbevares af arrangørerne i bagageteltet, mens du svømmer.

Opbevaring af bagage
Dit startnummer skal angives på plastikposen, inden du afleverer bagagen i bagageteltet, som du finder tæt ved startområdet. Se eventuelt oversigten over event pladsen.

Start og afslutning på svømmeruten
Alle deltagere bliver sendt afsted i heats af mellem 60-70 deltagere.

Inden du skal ud at svømme, bliver du lukket ind til startområdet via en ”sluse”, hvor dit startnummer vil blive registreret. Starten afgår fra en flydende ponton i vandet, hvor alle deltagere bliver bedt om at hoppe i vandet, før der fløjtes for start.
Svømmeruten på de 2 kilometer stopper ved samme ponton, som hvorfra starten afgår. Der er trappestiger fra pontonen, som du kan benytte til opstigning fra vandet. Du skal henover de blå tidtagningstæpper for at få registreret din tid og derefter følge slusen ud mod eventpladsen. Derefter vil du få afmonteret din chip og selvfølgelig modtage en medalje for din gennemførsel af løbet.

Regler & Sikkerhed
Regler & Sikkerhed
Orienter dig om regler, forsikring og sikkerhed for eventen her.

Læs mere   


Regler
Arrangementet vil blive afholdt efter Dansk Svømmeunions regler for arrangementer i åbent vand. Det er tilladt at anvende våddragt, og arrangørerne opfordrer af sikkerhedsmæssige grunde deltagerne til dette.

Deltagerne stiller op på eget ansvar.

Forsikring    
Husk at du stiller op for egen regning og risiko. Derfor bør du sørge for at have dine forsikringer i orden inden starten af løbet. Det gælder såvel ansvars-, tyveri- som fritidsulykke forsikring.

Sikkerhed 
Der er livredder fra TrygFonden Kystlivredning tilstede undre hele arrangementet, samt pioneere fra Københavns Pionértjeneste og samarittere fra Københavns Brandvæsen. Derudover vil der være overvågere placeret på land langs hele ruten.
Arrangørerne forbeholder sig ret til at lade følgebåde og livreddere samle deltagere op, der ikke sikkerhedsmæssigt forventes, at kunne gennemføre distancen, eller ikke vurderes at kunne nå i mål indenfor arrangementets tidsrum. 
Deltagere skal bære udleveret sikkerhedsudstyr såsom badehætte og eventuel havtaske synligt.

Aflysning:
Dansk Svømmeunion kan af sundheds-og/ eller sikkerhedsmæssige årsager til deltagerne blive nødt til at aflyse arrangementet i tilfælde af dårlig vandkvalitet. Vi vil løbende have tæt kontakt med Københavns Kommunes Teknik og Miljøafdeling, og gennemfører ikke medmindre vandkvaliteten er i orden. Tidspunkter for de enkelte heat kan ligeledes rykkes, så de skal betragtes som vejledende.

I tilfælde af aflysning som følge af overstående vil deltagergebyret ikke blive refunderet.